Semuanya terjadi sejak November 2016 yang lepas. Aku berjumpa balik dengan kawan-kawan lama aku. Kawan-kawan aku yang hampir 7 tahun aku lost contact dengan diaorang. Itupun terserempak dengan cara tidak sengaja. Ada 5 orang semuanya. 3 orang masih bujang dan lagi 2 dah bernikah macam aku. Kisah ni bermula apabila..

Assalamualaikum admin. Seperti biasa, ayat normal. Hide profile. Walaupun ini akaun palsu. Tapi hide gak lah ye. Dan yang sebenarnya aku ni adalah lelaki. Nama akaun ni je pakai nama perempuan. Nama dah akaun palsu kan. Aku perkenalkan diri aku… Aku seorang suami dan bapa kepada 2 orang anak. Usia aku baru 29 tahun. Yang […]

kalau aku dapat untung rm1k, aku pandai bagi bini rm100 atau kadang rm150 je. tapi kat mak aku, aku bagi banyak sebab mak aku ni dia pandai bodek aku bila ada duit. lepastu mak aku ni jenis ak boleh tengok anak laki dia sayang bini.

Aku tahu kenapa bini aku lari. Dulu aku jahat, tak kerja, bini aku senyum je pelihara biawak hidup. mak aku adik bradik aku semua benci aku, tapi bini aku tetap hormat dan sayang aku… bini aku sabar je aku maki aku pukul dia tak berenti doakan aku ajar aku solat ajaraku baca quran sampai aku […]

Terkadang saya tewas dgn permainan perasaan, saya kecewa ,dikecewakan dan rasa sangat berseorangan ketika dlm kepayahan. Menangis itu biasa, tp jgn biasakan.. nanti airmata tu dh tiada nilai.

Assalammualaikum admin, Saya nak kongsi pengalaman hidup sy kpd admin, klau admin rasa ada benefit utk disiarkan kpd umum, silakan. Saya ibu tunggal berusia 31 taon pd thn ni, sy dh berpisah masuk thn ke 5 dan sy ada 2 org anak dr perkahwinan tersebut. Sy berasal dr Negeri Sembilan dan bermastautin di Sgor  sebaik […]

Adakah sy seorang isteri yg baik? Pernah tak sy melukakan hati suami atau melakukan sesuatu yg tidak disenangi suami?”

Salam. Sy nak share ttg kisah sy dgn org di luar sana sekurang-kurangnya mgkn dpt meredakan sedikit kekusutan di hati sy dan menjadi pengajaran pd para isteri di luar sana..harap admin dapat menyembunyikan identiti sy kerana sy tidak mahu sesiapa tahu tentang sy.. Utk memudahkan pemahaman pembaca sekalian.. Sy cerita serba sedikit ttg diri sy […]