May 06 2018 0Comment

Anak pertama saya Autism malah anak kedua bakal mengikut jejak abangnya saya juga yang menguruskan rumah

salam,terlebih dahulu saya harapkan profile saya di hidekan yer admin, saya nak berkongsi masaalah rumahtangga saya,saya tak suka berkongsi pada kawan atau saudara terdekat takut kelak hal menjadi panjang. saya dan suami dah berkahwin hampir 9tahun dan di kurniakan 2orang cahaya mata,dalam 9tahun ni banyak cabaran yang saya terpaksa lalui,terutama sekali dengan sikap suami yang […]

May 06 2018 0Comment

sekarang ni saya mengandung lagi tapi takut nak bagi tau suami saya takut dengan respond negatif seperti yg sebelum ni

Saya dah berkahwin 10 tahun… anak pertama dah nak masuk 9 tahun… lepas anak pertama usia 11 bulan, saya lahirkan anak kedua pulak… jarak lebih kurang setahun je.. tiap kali mengandung suami akan suruh gugurkan… tapi saya tak ikut, sebab saya tau berdosa kalau gugurkan… saya tetap teruskan jua… lepas anak kedua, saya ambik injection […]

May 05 2018 0Comment

Rasa bersalah pulak aku min Tapi dalam hati puas rasa Dah lama min aku tak makan dengan tenang Rasa nikmat makan tu. Sedih pulak ak

Assalamualaikum admin. Terima kasih sudi kongsi cerita aku ni min. Ceritanya macamni. Aku ni min, Sejak dah beranak 2, waktu untuk diri sendiri tu macam tak ada min. Aku ni pulak suri rumah tangga. Suami aku suruh resign. Alhamdulillah dia mampu tanggung kami walau duduk di kotaraya. Aku nak beli ape pun dia mampu bagi. […]

May 05 2018 0Comment

Aku dah keje dekat luar penat2,lepak2 dengan kawan tak kan aku nak balik rumah nak penat kan badan aku yang langsing ni?

Hello warga krt,menantu2 gojes sume, i ada terbace pasal kakak ipar yang pmalas tuh,i rase i tau tu sape,tu mesti adik ipar i.. Heyy hello,sukati aku lah nak buat kerje dalam rumah tu ke..tak buat ke.. Tu hak aku sebagai ipar engko.. Bini abang engko.. Aku bukan nya orang gaji ok!aku ni permaisuri hidup abang […]

May 05 2018 0Comment

Bila saya makan makanan yanh dia masak rasa sebak sangat saya rase macam terlekat kat tekak dan perit sangat bila nak telan.

Assalamualaikum min..tolong hide fb saya yer..niat saya bukanlah untuk buka aib sesiapa tapi hanya minta pendapat pada wrga krt, saya ada masalah dengan mak mertua saya..setiap kali dye datang rumah saya je mesti saya kecik hati..saya masak penat2 die langsung tak nak makan..die hanye akan makan masakan die sahaja..padahal saya ajak die makan banyak kali..tapi […]